SzIE Budai Campus Nap

A középiskolás diákok és érdeklődők számára nyílt napot szervezett a Budai Campus három kara. Előadások, laboratóriumi programok és arborétum bemutatók várták a látogatókat.

Az Élelmiszertudományi Kar programjai

  • 14:00 - 14:45
    • Jégbe zárt labor / Hőkamera az élelmiszerek árukezelésében / Nagyi konyhatitkai. Előadók: Dr. Zeke Ildikó, Dr. Friedrich László, Kenesei György, Jónás Gábor
    • Amit megEszünk - az E-számokról őszintén. Előadó: Stégerné dr. Máté Mónika
    • Színek és illatok világa. Előadók: Dr. Kókai Zoltán, Dr. Sipos László, Dr. Gere Attila
    • Mitől jó a pálinka? Előadó: Dr. Kun Szilárd
  • 15:00 - 15:45
    • Kutatható-e a sör? Előadó: Dr. Kiss Zsuzsanna
    • Színek és illatok világa. Előadók: Dr. Kókai Zoltán, Dr. Sipos László, Dr. Gere Attila
    • A membránok csodálatos világa. Előadó: Dr. Kovács Zoltán
  • 16:00 - 16:45
    • Újítások a sör szűrési technológiájában. Előadó: Varga Áron
    • Quechua indiánok és az élelmiszer-kémia: avagy hogyan lehet hidegen főzni? / Tojásból lesz a csoda / Nagyi konyhatitkai. Előadók: Palotás Péter, Tóth Adrienn, Kenesei György, Pintér Richárd
    • Színek és illatok világa. Előadók: Dr. Kókai Zoltán, Dr. Sipos László, Dr. Gere Attila
  • 17:00 - 17:45
    • Mit árul el az alma hangja? Új lehetőségek az élelmiszerek vizsgálatában. Előadó: Dr. Felföldi József