Hallgatói kiválóságok

2016/2017-os tanév

XXXIII. Országos TDK Konferencia

  • 1. helyezést ért el Banka Zsófia, Erdős Balázs, Hild Anna és Vámos Vanda
  • 2. helyezést ért el Simon Natália és Krokker Lilla
  • 3. helyezést ért el Huszti Katalin és Sárközi Szilvia.
  • Különdíjban részesült Bognár Erzsébet.
  • Továbbá Hild Anna TDK dolgozata nyerte el az FM OTDK Agrártudományi Különdíjat.
     

2015/2016-os tanév

XXXII. Országos TDK Konferencia

2015. április 8-10.

I. díjat nyert pályázók:

  • Csehi Barbara, konzulensek: Friedrich László és Némethné Szerdahelyi Emőke.
  • Csurka Tamás, konzulensek: Lakner Zoltán és Fehér Orsolya.
  • Kálmán Zsófia, konzulensek: Stéger Viktor és Nguyen Duc Quang.
  • Koncz Sára Bernadett, konzulensek: Kovács Zoltán és Firtha Ferenc
  • Pencz Noémi Kinga, konzulensek: Rezessyné Szabó Judit, Havas Petra és Styevkó Gabriella.
  • Ta Phuong Linh, konzulensek: Nguyen Duc Vuong, Styevkó Gabriella és Nguyen Duc Quang.
  • Ta Phuong Linh nyerte el az Földművelésügyi Minisztérium Különdíjat, amelyet 2015. június 2-án a Mezőgazdasági Múzeumban tartott ünnepségen a Földművelésügyi Miniszter személyesen adott át.

II. díjat nyert pályázók:

  • Farkas Valér, konzulens: Dalmadi István.
  • Kasza Mónika, konzulens: Csóka Mariann.
  • Pósa Enikő, konzulensek: Zeke Ildikó és Juhász Réka

III. díjat nyert pályázó:

  • Danka Patrick, konzulensek: Zeke Ildikó és Friedrich László.

Különdíjban részesültek:

  • Bodolai Katalin Csilla, konzulensek: Bódi Barbara, Kasza Gyula és Szegedyné Fricz Ágnes.
  • Kalina Dóra Erika, konzulens: Csóka Mariann.
  • Simon Natália, konzulensek: Pásztorné Huszár Klára és Kaszab Tímea.
  • Szakos Dávid, konzulensek: Kasza Gyula és Bódi Barbara.

 

A Kar hallgatói közül a 2015/2016-os tanév során többen kiemelkedő eredményeket értek el:

Az Ecotrophelia Europe termékinnovációs versenyen az Élelmiszertudományi Kar Deák Tibor Szakkollégiumának hallgatói is részt vettek. A döntő megmérettetés Milánóban zajlott 2015. október 5-én. A VeSage (VEgetable sauSAGE) termék és fejlesztő csapata első helyezést ért el. A csapat tagjai: Kertész István, Csurka Tamás, Doma Eszter, Gergely Kristóf András és Nagy László Bendegúz voltak.

A VeSage csapata 2016. április 29-én termékével újabb sikert aratott. Ezúttal a Falling Walls Lab Budapest 2016 innovációs verseny második helyezését nyerték el, ezzel továbbjutottak a Berlinben megrendezésre kerülő nemzetközi döntőbe.

2016 májusában Újbuda önkormányzatának startup pályázatán a Vesage csapata harmadszor is díjat nyert. Hallgatóink egy 1 millió forintos nyereménnyel térhettek haza.

A XXI. Országos MÉTE TDK Konferencia

A XXI. Országos MÉTE TDK Konferencián az ÉTK 27 hallgatója 25 dolgozattal képviseltette magát.

  • 1. helyezést ért el Reichert Kornél, Tse Grace Petra és Visy Anna.
  • 2. helyezést ért el Kerepesi Veronika
  • 3. helyezést ért el Csenki Eszter Zita és Pechtol Patrik.
  • Különdíjban részesült Csurka Tamás, Kemény Bálint és Madarász-Koncz Erzsébet.

Konzulensként Dr. Dalmadi István, Dr. Friedrich László, Dr. Kasza Gyula, Dr. Kun-Farkas Gabriella, Dr. Lakner Zoltán, Dr. Nguyen Duc Quang, Rezessyné Dr. Szabó Judit, Dr. Somogyi László, Dr. Soós Anita, Stégerné Dr. Máté Mónika, Dr. Styevkó Gabriella, Dr. Zekei Ildikó Csilla, Farkas Csilla, Jónás Gábor és Nguyen Duc Vuong segítette a hallgatók felkészülését a TDK konferenciára.

Hatból három díjat az Élelmiszertudományi Kar hallgatói nyertek a másodszor meghirdetett „K&H a fenntartható agráriumért” ösztöndíjpályázaton.
A TDK kategóriában 2. helyezett lett Farkas Nikoletta Annamária.
A PhD kategóriában 2. helyezést ért el Zentai Andrea, és 3. helyezést Szőllősi Attila, mindketten az Élelmiszertudományi Doktori Iskola ifjú kutatói.

Pavlicsek Csaba pálinkamester hallgatónk 2016-ban másodszor nyerte el az év magánfőzője címet a Quintessence VII. pálinkaversenyen.

Matolcsi Réka hallgatónk az Olaszliszkai Hegyközség Borversenyén szerzett aranyérmet boraival.