Kutatócsoport-vezető: Dr. Péter Gábor, tudományos főmunkatárs
Elérhetőség: Peter.Gabor@etk.szie.hu
A kutatócsoportban dolgozók száma
- Tudományos főmunkatárs: 2 fő
- Tudományos munkatárs: 1 fő
- Technikus: 1 fő
- Laboráns: 1 fő
Kutatási területek
Élesztőgombák biodiverzitásának vizsgálata élelmiszerekben és természetes élőhelyeken. Élesztőgomba rendszertani kutatások hagyományos fenotípusos és korszerű molekuláris biológiai módszerek alkalmazásával. Új élesztőgomba taxonok jellemzése és leírása. Mikroorganizmusok hosszú távú tartósítási lehetőségeinek vizsgálata.
Szakmai szervezeti tagság
- Magyar Mikrobiológiai Társaság
- International Commission for Yeasts
- World Federation for Culture Collections
- European Culture Collections' Organisation
- UNESCO Network of Microbiological Resources Centres (MIRCEN)
Hosszútávú együttműködések
Informális szakmai együttműködés számos mikroorganizmus törzsgyűjteménnyel.
Igényelhető szolgáltatások
- Mikroorganizmusok tartósítása
- Mikroorganizmusok DNS alapú rendszertani azonosítása
- Mikroorganizmusok fenotípusos jellemzése
- Szabadalmi letétek fogadása
- Biztonsági letétek fogadása
Pályázatok
ÚMVP | Az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból a genetikai erőforrások megőrzése intézkedés keretében a növényi genetikai erőforrások és mikroorganizmusok ex situ megőrzéséhez nyújtandó támogatás (2011-2015) |