Élelmiszerökonómiai Kutatócsoport
Kutatócsoport-vezető: Dr. Lakner Zoltán egyetemi tanár
Elérhetőség: Lakner.Zoltan@etk.szie.hu
A kutatócsoportban dolgozók száma
- egyetemi tanár: 1 fő
- egyetemi adjunktus: 2 fő
- egyetemi tanársegéd: 3 fő
Kutatási területek
Az élelmiszeripari vállalkozások stratégiái, stratégiai tervezés, versenyhelyzet-elemzés, versenyképességi vizsgálatok, ágazati tanulmányok, az élelmiszeripar helye és szerepe a vidékfejlesztésben, beruházás-gazdaságossági számítások, számítógéppel támogatott kockázatelemzési módszerek alkalmazása.
Szakmai szervezeti tagság
MTA Agrár-közgazdasági Bizottság
Hosszútávú együttműködések
- Veszprémi Egyetem Georgikon Kar
- Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége
- Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal
- Nemzeti Agrárkutátási és Innovációs Központ
Igényelhető szolgáltatások
- Térségfejlesztési stratégiák élelmiszeripari összefüggései
- Integrált ágazati fejlesztési programok kidolgozása
- Komplex beruházás-gazdaságossági tanulmánytervek elkészítése
Élelmiszerpiac-kutató csoport
Kutatócsoport-vezető: Dr. Temesi Ágoston egyetemi adjunktus
Elérhetőség: Temesi.Agoston@etk.szie.hu
A kutatócsoportban dolgozók száma
- egyetemi adjunktus: 2 fő
- egyetemi tanársegéd: 1 fő
Kutatási területek
Az egyes termék-kategóriák és termékek kereslet-kínálati viszonyainak feltárása kvantitatív és kvalitatív módszerek alkalmazásával, reprezentatív kérdőíves vizsgálatok, on-line kérdőíves, fókuszcsoportos vizsgálatok.
Szakmai szervezeti tagság
MTA Agrár-közgazdasági Bizottság
Hosszútávú együttműködések
- Veszprémi Egyetem Georgikon Kar
- Élelmiszerfeldolgozók Országos Szövetsége
- Nemzeti Élelmiszer-biztonsági Hivatal
- Nemzeti Agrárkutátási és Innovációs Központ
Igényelhető szolgáltatások
- Térségfejlesztési stratégiák élelmiszeripari összefüggései
- Integrált ágazati fejlesztési programok kidolgozása
- Komplex beruházás-gazdaságossági tanulmánytervek elkészítése