Az Élelmiszertudományi Karon a következő kutatócsoportok működnek:
- Árukezelési (Post-harvest) kutatások csoportja
- Érzékszervi kutatások csoportja
- Élelmiszeranalitikai és biokémiai kutatócsoport
- Élelmiszerfizikai Kutatócsoport
- Élelmiszerkémiai Kutatócsoport
- Élelmiszermérnöki és Környezettechnikai Kutatócsoport
- Élelmiszerökonómiai Kutatócsoport
- Élelmiszerpiac-kutató csoport
- Erjedésipari és Biotechnológiai Kutatócsoport
- Hűtő és Állatitermék Technológiai Kutatócsoport
- Konzervtechnológiai Kutatócsoport
- Lipidtechnológiai és Gabonaipari Kutatócsoport
- Mikrobiológiai és Biotechnológiai Kutatócsoport
- Mikroorganizmus biodiverzitás és taxonómia kutatócsoport
Amennyiben a kutatáshoz felhasznált és igénybe vehető eszközpark érdekli, látogassa meg Kutatási infrastruktúra oldalunkat.