2018 november 23-án az Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék szervezésében 8. alkalommal került megrendezésre a Hallgatói Innovációs Verseny döntője. A versenyen a Szent István Egyetem Élelmiszermérnök MSc, Élelmiszerbiztonsági- és minőségi mérnök MSc, valamint a Semmelweis Egyetem Táplálkozástudományi MSc hallgatói mutatták be termékkoncepcióikat és azok piaci lehetőségeit. Az első fordulókból továbbjutó 7 hallgatói projekt került bemutatásra.
Az értékelő bizottság tagjai
- Bukovinszky Béla (elnök), a Szent András Sörfőzde tulajdonosa
- Bukovinszky László, a Szent András Sörfőzde tulajdonosa
- Hegyesné Dr. Vecseri Beáta, a Sör- és Szeszipari Tanszék korábbi tanszékvezetője
- Ilosfai Tamás, a Kaméleon Reklám grafikusa
voltak. A bizottság 3 helyezést és egy különdíjat osztott ki a következőképpen:
- 1. helyezett: Beer Burger Sauce – sör alapú hamburgerszósz (Polgári Petra, Szobonya Szabolcs, Tóth Olivér, Varsányi Kinga, Vitális Flóra)
- 2. helyezett: Hopoládé – sörtartalmú csokoládé (Bajcsi Bettina, Grunda Mária, Klesitz Virginia, Pesti Zsófia, Tölgyesi Edit, Varga Bendegúz)
- 3. helyezett: Lökd ide a sört! - Macskajaj, Rókán túl és Gyógyír – gyógysörök (Győrfy Kármen, Stanczel Nicó, Pintér Bettina, Majlinger Dóra, Kresz Rebeka)
- különdíj: Pörgető játék – csomagolás innováció (Móri Petra, Varga Diána, Vigyázó Dorottya, Lajkó Péter, Rizmajer András)
A helyezett csapatok a Szent András Sörfőzde ajándékcsomagjait vehették át.
Gratulálunk a színvonalas hallgatói munkákhoz!