Az Élelmiszertudományi Kar PhD hallgatójának sikere a 2nd Young Researchers' International Conference on Chemistry and Chemical Engineering nemzetközi konferácián

A 2nd Young Researchers' International Conference on Chemistry and Chemical Engineering (YRICCCE II) nemzetközi PhD konferencia 2018. május 3-5. között Budapesten került megrendezésre. A konferencia sorozatot a Román és a Magyar Kémikusok Egyesülete 2016-ban alapította annak érdekében, hogy lehetőséget adjon a fiataloknak kutatómunkájuk eredményeinek nemzetközi konferencia keretében való bemutatásra, valamint hogy fórumot teremtsen a generációs kapcsolatok és a későbbi együttműködés elősegítésére.
A konferencia elnöke a Simonné Dr. Sarkadi Livia, a SZIE Élelmiszertudományi Karának egyetemi tanára volt, aki a Magyar Kémikusok Egyesületének jelenlegi elnöke.
A nagyon sikeres konferenciának közel 80 résztvevője volt 5 ország képviseletében. A SZIE Élelmiszertudományi Karának 13 PhD hallgatója mutatkozott be 5 szóbeli előadással és 8 poszter bemutatóval. Valamennyi résztvevőnek ezúton is szívből gratulálunk! A legnagyobb sikert a poszter díjas Koren Dániel könyvelhette el, aki a konferencia fő szponzorának, a Royal Chemical Society (UK) elismerésében részesült. A konferencia keretén belül megszervezett városnézés során a résztvevők megismerhették a legfontosabb látnivalókat és nemcsak a külföldi résztvevőket nyűgözte le a ragyogó napsütésben Budapest látképe a Citadella tetejéről.
A konferencia részletes programja elérhető a konferencia honlapján.
http://www.mke.org.hu/YRICCCE2018/scientific-program.html