Szőlő- és borgazdasági szakmérnök

Szőlő- és borgazdasági szakmérnök (szaktanácsadó) szakirányú továbbképzési szak

Szeretettel köszöntjük a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának Szőlő- és borgazdasági szakmérnök és szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szakának honlapján.

Levelező rendszerű, felsőfokú másoddiplomás képzésünk immár 20 éve működő, elismert oktatás a borászat területén.

Intézményünk és jogelődjei több mint 50 éve képez élelmiszeripari szakembereket. 2016. január elsejétől a Szent István Egyetemhez csatlakozva, változatlan feltételekkel és színvonalon folytatjuk képzésünket.

A képzésről:

Szőlő- és borgazdasági szakmérnök és szaktanácsadó képzésünk a szőlőtermesztés és borászat iránt érdeklődő, illetve ezen a területén dolgozó főiskolai és egyetemi végzettséggel rendelkezők szakmai továbbképzését szolgálja.

A képzés célja: a hallgatók megismerik a szőlőtermesztés és borászat korszerű technológiáit és elsajátítják a termékpályán működő vállalkozások sikeres gazdálkodáshoz nélkülözhetetlen marketing és menedzsment ismereteket. Az elméleti tudáson túl gyakorlati ismereteket is szereznek, amelyeket saját pincészetükben is tudnak hasznosítani.

Az immár 20 éve népszerű képzésen egyetemi oktatók, kutatóintézetek munkatársai, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának tagjai és sikeres borászati üzemek szakemberei adnak órákat.

A célirányos, gyakorlatias képzés, bor- és piac specifikus tudást ad, az órákon baráti légkör alakul ki, így szinte garantált a képzésen túlmutató kapcsolattartás és szakmai kommunikáció.

Tanulj a nagyoktól!

Az oktatás során a képzésben résztvevők elsajátíthatják a világszerte sikeres borászatoknál alkalmazott technológiákat, nemzetközi és magyar pincészetek példáin keresztül, valamint a borinformációs rendszerekben is otthonosan mozoghatnak.

A jelentkezők - a szűkebb értelemben vett szakmai tanulmányokon túl - a napjainkban egyre fontosabb bormarketing területén is új ismereteket szereznek, így tudnak majd a képzés elvégzése után nyitni a piacra, érteni és tudatosan tervezni a borturizmus területét is, hiszen a kiválóan elkészített bort el is kell tudni adni.

Oktatott tantárgyak:

  • Szőlő-borágazat szabályozása                                                  
  • Szőlőtermesztés biológiai alapjai
  • Szőlő-fajtaismeret és nemesítés
  • Termesztés technológia
  • Szőlőtermesztés gépei
  • Borászati technológia
  • Borászati kémia
  • Borászati mikrobiológia
  • Borászati gépek
  • Bormarketing
  • Borturizmus
  • Borászati menedzsment
  • Borpiac
  • Borászati kereskedelem
  • Közigazgatási ismeretek
  • Pénzügytan
  • Borinformációs rendszerek

Jelentkezés előfeltétele

Bármely alap- vagy mesterképzésben megszerzett oklevéllel (korábban főiskolai vagy egyetemi végzettséggel) rendelkezők jelentkezhetnek a képzésre. Az agrár-, vegyész-, gépész- és biomérnöki oklevéllel rendelkezők „Szőlő- és borgazdasági szakmérnök”, az egyéb oklevéllel rendelkezők „Szőlő- és borgazdasági szaktanácsadó” megnevezésű oklevelet kapnak.

A tanulmányi idő 4 félév,  félévenként 2, illetve 3 hetes oktatási idővel.
A képzés záróvizsgával és diplomavédéssel zárul.

A képzés kezdete: 2019. szeptember 1.

Jelentkezési határidő: 2019. július 31.

A képzés tandíja: 230 000 Ft / szemeszter.

A jelentkezés módja: Diploma másolat elküldése postán vagy emailben az alábbi címre:

SZIE Élelmiszertudományi Kar Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék
Bogóné Tóth Zsuzsánna
1118 Budapest, Villányi út 31. G épület 115. szoba

E-mail: Bogone.Toth.Zsuzsanna@etk.szie.hu

Online jelentkezés hamarosan elérhető honlapunkon.

További kérdéseire szívesen adunk felvilágosítást:

Bogóné Tóth Zsuzsánna
Telefon: 06 1 305 7177
Mobil: +36 20 9390 965
E-mail: Bogone.Toth.Zsuzsanna@etk.szie.hu

2019. július 8. - Nyílt Nap - Tájékoztató