Szőlő- és borgazdasági szakmérnök

Szőlő- és borgazdasági szakmérnök és szaktanácsadó képzés a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szőlészeti és Borászati Intézetében

 

Az immár 20 éve népszerű képzésen egyetemi oktatók, kutatóintézetek munkatársai, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának tagjai és sikeres borászatok vezető szakemberei adják át tudásukat, amelynek eredményeként hallgatóink naprakész, gyakorlatorientált bor- és piac specifikus tudással vehetik át oklevelüket. A magas szakmai tartalom mellett büszkék vagyunk arra, hogy az órákon baráti légkör alakul ki, így szinte garantált a képzésen túlmutató kapcsolattartás és szakmai kommunikáció.

A megújult képzési tematikában kiemelt hangsúlyt kap a borok érzékszervi bírálatának elsajátítása!

A képzésről

Az oktatás során a résztvevők elsajátíthatják a világszerte sikeres borászatoknál alkalmazott technológiákat, bírálati módszereket és a nemzetközi és magyar pincészetek példáin keresztül a borpiac és a bormarketing legkorszerűbb ismereteit és trendjeit.

A tanulmányi idő: 4 félév (félévenként 2, illetve 3 hetes oktatási idővel)
 

A képzés kezdete: 2021. szeptember

Jelentkezési határidő: 2021. augusztus 20.

A képzés tandíja: 230 000 Ft / szemeszter.

A jelentkezéssel kapcsolatos információk

Bármely alap- vagy mesterképzésben megszerzett oklevéllel (korábban főiskolai vagy egyetemi végzettséggel) rendelkezők jelentkezhetnek a képzésre. Az agrár-, vegyész-, gépész- és biomérnöki oklevéllel rendelkezők „Szőlő- és borgazdasági szakmérnök”, az egyéb oklevéllel rendelkezők „Szőlő- és borgazdasági szaktanácsadó” megnevezésű oklevelet kapnak.

A jelentkezés módja: Motivációs levél és diploma másolat elküldése postán vagy e-mailben.

További kérdés és jelentkezés

Bogóné dr Tóth Zsuzsánna, egyetemi adjunktus
1118 Budapest, Villányi út 31. G épület 115. szoba

Mobil: +36 20 9390 965
E-mail: Bogone.Toth.Zsuzsanna@uni-mate.hu

További információ: Nyílt nap

 

Szeretettel várjuk a szőlőtermesztés és borászat iránt érdeklődök jelentkezését a MATE Szőlő- és borgazdasági szakmérnök/szaktanácsadó képzésére!