Deák Tibor Szakkollégium

DTSZ Facebook oldala

A Deák Tibor Szakkollégium az élelmiszertudományhoz kapcsolódó területeken tanulmányokat folytató, kutatásokat végző hallgatók szakmai tevékenységének támogatására, tudományos életük fellendítésére törekvő diákszervezet, mely saját akkreditált képzési rendszerrel rendelkezik. A Szakkollégium szakmai munkája egyrészt az élelmiszertudomány legkiválóbb kutatóival, oktatóival való együttműködésben, másrészt öntevékeny szerveződésben valósul meg. Feladatának tekinti a társadalmi problémákra érzékeny, szakmailag igényes értelmiség kinevelését. Tevékenységének középpontjában a minőségi munka és a szakmai kiválóság áll. Programjaink a következő négy kategóriába sorolhatók: üzemlátogatások és tanulmányi utak szervezése, előadóestek és konferenciák szervezése, önképzés és ennek keretében szakkollégiumi kurzusok szervezése, valamint társadalmi felelősségvállaláson alapuló jótékonysági projektek. Az utóbbi három évben a Szakkollégium féléves programjai során több mint 60 vállalattal lépett kapcsolatba, valamint minden programot igyekszik a felmért hallgatói igényeknek megfelelő és/vagy aktuális témában megrendezni. A Deák Tibor Szakkollégiumot azoknak a hallgatóknak ajánljuk, akik többre vágynak az egyetemi mintatantervnél, akik tenni akarnak valamit kihasználva egyetemista éveiket, vagy akik csak egyszerűen szeretnének egy jó közösség tagjaiként, abból akár saját csapatot alapítva megvalósítani szakmabeli álmaikat.

Deák Tibor Szakkollégium

Hatalmas sikerük, hogy 2015-ben Milánói Világkiállításon az Ecotrophelia Europe termékinnovációs versenyen a Szakkollégium termékfejlesztő csapata első helyezést ért el, így elsőként lett a verseny történelmében kelet-európai ország dobogós helyezés. A megújult termékfejlesztő csapat 2016-ban is megnyerte az országos versenyt, majd a párizsi SIAL-on, Európa legnagyobb élelmiszerkiállításán mutathatta be termékét, mely iránt máris vannak érdeklődők. Emellett igyekszünk folyamatosan megjelenni minden országos és nemzetközi konferencián, illetve versenyen, melyekről Tagjaink folyamatosan hozzák el a díjakat. Köztársasági Ösztöndíjban – melyet a hallgatóság maximum 0,8 %-a kaphat meg – öt Tagunk is részesült 2016-ban.

Amennyiben többet szeretnél megtudni a Deák Tibor Szakkollégiumról, javasoljuk, hogy keresd fel Facebook oldalunkat (https://www.facebook.com/deaktibordsz), melyen a képek közt albumokra lebontva megtalálod minden fontosabb rendezvényünket.