Doktori képzés tárgyai

Az Élelmiszertudományi Doktori Iskolában a kötelező és választható tantárgyak oktatása angol ill. magyar nyelven folyik.

  • 1. félév tárgyai:
    (kötelező) Dr. Fodor Péter: Modern analytical techniques and methods
    (ajánlott) Dernovics Mihály: Principles of food research
  • 2. félév tárgyai:
    (kötelező) Dr. Kiss István: Current problems in food microbiology
    (ajánlott) Dr. Felföldi József: System design and project planning
  • 3. félév tárgyai:
    (kötelező) Békássyné dr. Molnár Erika – Dr. Felföldi József: Food processing and control
    (ajánlott) Dr. Salgó András: Nutritional biochemistry
  • 4. félév tárgyai:
    (kötelező) Dr. Hoschke Ágoston – Dr. Biacs Péter – Dr. Nyeste László – Rezessyné dr. Szabó Judit - Dr. Nguyen Duc Quang: Élelmiszerbiotechnológia
    (ajánlott) Dr. Biacs Péter: Product development in the food industry

Szabadon választható tárgyak:

  • Dr. Abrankó László: Mennyiségi analitikai meghatározás módszerei
  • Dr. Baranyai László: Applied mathematical statistics in food science
  • Dr. Ernyei György: Economics
  • Dr. Felföldi József – Dr. Firtha Ferenc: Image processing for food research
  • Dr. Kállay Miklós: Borászat dióhéjban
  • Dr. Kókai Zoltán: Advances in sensory science
  • Dr. Körmendy László: Kísérletek tervezése és értékelése
  • Dr. Lakner Zoltán: Food business management
  • Dr. Lelik László: Kapcsolt analitikai rendszerek szerepe az élelmiszerkutatásban
  • Simonné Dr. Sarkadi Livia: Válogatott fejezetek a táplálkozástudományból
  • Dr. Váradi Mária: Szenzorok élelmiszeranalitikai vizsgálatokhoz
  • Dr. Vozáry Eszter: Electromagnetic properties of foods