Pálinkamester hallgatók sikere

A Quintessence VII. pálinkaverseny eredményhirdetése 2016. január 23-án zajlott a lillafüredi pálinka bál keretében. A bírálat három napja alatt 26 fő nemzetközi zsűri értékelte a párlatokat. A mintákat legalább 6, de akár 10 zsűritag értékelte az egyetértés mértékétől függően. A bírálati folyamat a szervező egyesület iránymutatása szerint történt. Új elemként bevezették az úgynevezett "száraz próbát". Ennek lényege a kiürült pohár vizsgálata, mely eddig még sehol sem volt része a bírálatoknak. Ez is azt a célt szolgálta, hogy minél több szempont vizsgálatával, a lehető legtöbb információ alapján konszenzussal dőljenek el a helyezések.

Nagy örömmel számolunk be róla, hogy Pavlicsek Csaba 2016-ban masodszorra nyerte el az év magánfőzője címet. Ezt a helyezést összpontszám számítás alapján nyerte el: aranyérmet nyert Erdei vadmeggy pálinkájával, illetve Kántorjánosi meggy-szamóca házasításával keszült pálinkájával. Ez utóbbi terméke a Champion azaz nagyarany minősítést is kapott 11 aranyérmes házasított pálinka közül. Ezüstérmet nyert még Aletta szőlő, Chardonnay borpárlat, továbbá nagypapája emlékére készített Izabella-Otello kékszőlő cuvéé, illetve Erdei meggy-Irsai Olivér házasított pálinkája. Bronzérmes helyezést ért el meggy, Irsai Olivér szőlő pálinkája, illetve Aletta törköly pálinkája.

Gratulálunk a kitűnő eredményhez!