„Táplálkozástudományi kutatások” című VI. PhD konferencia

  • Helyszín: Budapest, Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kar, Budai Campus G épület, Tudásközpont
  • Időpont: 2016. február 2. 

A Magyar Táplálkozástudományi Társaság (MTT) és a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara (SZIE ÉTK) közös rendezésében immár hatodik alkalommal került megrendezésre „Táplálkozástudományi kutatások” VI. PhD konferenciasorozat, melyen közel 80 fő vett részt.

A szervezésre a SZIE ÉTK részéről Simonné Sarkadi Livia Élelmiszerminőségi, -biztonsági és Táplálkozástudományi Intézet igazgatója, az Élelmiszerkémiai és Táplálkozástudományi Tanszék vezetője, az MTT részéről Gelencsér Éva főtitkár kapott felkérést. A konferenciát Mohácsiné Farkas Csilla SZIE ÉTK tudományos és nemzetközi dékánhelyettese és Rurik Imre, a Magyar Táplálkozástudományi Társaság elnöke nyitotta meg.

A rendezvény keretében fiatal kutatók olyan tudományos eredményei kerültek bemutatásra, amelyek a táplálkozás- és élelmiszertudomány, továbbá az élelmiszermarketing területéhez kapcsolódva innovatív fejlesztések alapját képezhették és érdeklődést válthattak ki az ipari hasznosítás szempontjából is. Előadással PhD hallgatók jelentkezhettek, illetve azok, akiknél max. 2 év telt el a sikeres védést követően. A rendezvényre bejelentett 28 előadás anyagából készült, ISBN számmal ellátott összefoglalókat a MTT elektronikus formában, honlapján (www.mttt.hu) közzéteszi.

Az előadások öt egymást követő szekcióban zajlottak. Valamennyi szekcióban a legjobb előadások díjazásban részesültek. A szekciók értékelését a Tudományos Bizottság végezte, melynek elnöke Biacs Péter volt. A TB munkájában részt vettek még a MTT szakmailag kiemelkedő munkásságú tagjai (Bíró Lajos, Fébel Hedvig, Kubányi Jolán) és a szekció elnökök. A döntésben részt vettek továbbá a díjakat felajánlók (MDOSZ, DE Gazdaságtudományi és Népegészségügyi Karok, Unilever Magyarország KFT, Dr. Fitokup KFT, NAIK Élelmiszertudományi Kutatóintézet) képviselői is. Az 1. , 2. és 3. helyezések mellett számos különdíj átadására is sorkerült. A rendkívül jól sikerült előadások tükrözték az előadók szakmai jártasságát kutatómunkájuk területén és irigylésre méltó rutinjukat az előadásmódot illetően.

A rendezvény sikerét támogatásával segítette még a Coca-Cola, Spar Magyarország Kereskedelmi Kft., Pick Szeged Zrt. és a Capriovus Kft.

A szervezők ezúton is köszönik valamennyi résztvevő és támogató közreműködését.