Diplomaátadó az Élelmiszertudományi Karon

Az Élelmiszertudományi Kar 2019. február 15-én tartotta Oklevélátadó Ünnepélyes Kari Tanácsülését a Budai Campuson. Az ünnepségen 179 végzős vehette át diplomáját, köztük alap-, mester-, és szakirányú továbbképzési szakon végzett hallgatóik. Diplomát szerzett élelmiszermérnöki alapképzési szakon 93 fő, biomérnöki alapképzési szakon 27 fő, élelmiszermérnöki mesterképzési szakon 28 fő, élelmiszerbiztonsági-és minőségi mérnöki mesterképzési szakon 21 fő, agrár és természettudományi szakfordítói szakirányú továbbképzési szakon 2 fő, pálinkamester szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szakon 2 fő, valamint sörfőzőmester szakmérnök/szaktanácsadó szakirányú továbbképzési szakon 5 fő.

Kiváló tanulmányi eredményéért dékáni dicséretben részesült 19 hallgató. Idén először duális képzést végzett hallgatók is szerepeltek a végzett élelmiszermérnökök között, Diplomájuk átvételéhez külön gratuláltak a képzésben részt vevő vállalati partnerek jelenlévő képviselői.  

Az Ünnepi Tanácsülést Dr. Palkovics László rektor úr köszöntötte, majd Dr. Friedrich László dékán úr mondott beszédet. A köszöntőt Dr. Nikodémus Antal, az Innovációs és Technológiai Minisztérium Digitális Gazdaság és Innovációs főosztály vezetője tartotta, beszédében külön kihangsúlyozta a digitalizáció dinamikusan növekvő szerepét az agrárgazdaságban. Ünnepi beszédet mondott továbbá Velkei József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Pest Megyei Igazgatóságának Elnöke, biztató szavaival ösztönözve friss diplomásainkat a hazai élelmiszergazdaságban való aktív részvételre.

Ezúton is gratulálunk diplomát szerzett hallgatóinknak!