Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal ezúton is meghívja az érdeklődőket a közösen szervezett tudományos ülésre és szakmai napra. A tudományos ülés keretében kerül sor a SZIE-NÉBIH megállapodás ünnepélyes aláírására. Helyszín: Szent István Egyetem Budai Campus, 1118 Budapest, Villányi út 29-43. ’K’ épület, elnöki tanácsterem. Időpont: 2016. november 3. 10-13h.
Program
-
10:00-10:10 Köszöntő
Dr. Tőzsér János rektor, Szent István Egyetem -
10:10-10:25 A Szent István Egyetem és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közötti együttműködés szerepének jelentősége
Hegyesné dr. Vecseri Beáta dékán, SZIE ÉTK -
10:25-10:40 A NÉBIH szerepvállalása a jövő élelmiszermérnökeinek képzésében
Dr. Oravecz Márton országos főállatorvos-helyettes, NÉBIH elnök
-
10:40-10:50 Az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírása
-
10:50-11:10 Milyen lesz az élelmiszergazdaság 20 év múlva?
Dr. Lakner Zoltán tanszékvezető egyetemi tanár, SZIE ÉTK Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék -
11:10-11:30 Milyen lesz az élelmiszerlánc-felügyelet 20 év múlva?
Dr. Józwiák Ákos Bernard igazgató-helyettes, NÉBIH Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóság;
Berkics Adrienn tervezési referens, NÉBIH Rendszerszervezési és Felügyeleti Igazgatóság -
11:30-11:50 Az élelmiszer-tudomány és -technológia fejlődési irányai
Mohácsiné dr. Farkas Csilla, tudományos és nemzetközi dékánhelyettes, SZIE ÉTK -
11:50-12:10 Hogyan látják a magyar fogyasztók az élelmiszerlánc-biztonságot?
Dr. Kasza Gyula, NÉBIH elnöki megbízott, címzetes egyetemi tanár;
Utassy Luca koordinációs munkatárs, NÉBIH Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóság - 12:10-13.00 Fogadás, kötetlen beszélgetés
Date:
2016. november 03. 10 - 13:11