A XXII. Országos MÉTE TDK Konferenciát a Széchényi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara rendezte 2018. május 10-én. A Konferencián 19 felsőoktatási kar és kutató intézet vett részt. A tudományos ülése 8 párhuzamos szekcióban zajlott. A SZIE Élelmiszertudományi Kara 26 dolgozattal képviseltette magát. A TDK hallgatóink színvonalas előadásokkal szép eredményeket értek el.
I. hely
- Bodor Zsanett: Gyors módszerek alkalmazhatósága mézek minimális hőkezelésének detektálására
Konzulensek: Dr. Kovács Zoltán és Dr. Benedek Csilla
- Pesti Zsófia Klaudia:Tojássnack fejlesztési lehetőségei
Konzulens: Dr. Zeke Ildikó Csilla
- Zay Katalin: Különböző tulajdonságú mákőrlemények hatása a fehér csokoládé reológiai tulajdonságaira
Konzulensek: Dr. Somogyi László és Dr. Soós Anita
II. hely
- Motyovszki Dávid Márk : Borbírák értékítéletét befolyásoló tényezők vizsgálata profilanalízis és elektronikus nyelv alkalmazásával
Konzulensek: Dr. Gere Attila, Dr. Kovács Zoltán és Soós János
III. hely
- Szücs Fanni: A szelídgesztenyeliszt fizikai tulajdonságainak és különböző élelmiszeripari termékekben való felhasználásának vizsgálata
Konzulens: Dr. Somogyi László
- Tuza Kristóf: A magyar élelmiszerfogyasztás területi mintázatainak elemzése adatbányászati és térinformatikai eszközök integrált alkalmazásáva
Konzulensek: Dr. Lakner Zoltán és Dr. Fehér Orsolya
Különdíj
- Forgács Regina: Kombinált módszerekkel kezelt csirkehús műszeresen mérhető érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata
Konzulensek: Dr. Dalmadi István és Khabat Noori Hussein
- Klesitz Virginia : Természetes édesítőszerek hatása a fagylalt állománytulajdonságaira
Konzulens: Dr. Zeke Ildikó
- Kutasi Balázs: Mikroalga alapú bio-katód kialakítása és vizsgálata
Konzulensek: Truong Hoang Duy, Dr. Nagy Edina Szandra és Dr. Nguyen Duc Quang
- Murár Zsuzsanna: Kombinált eljárásokkal tartósított csiperkegomba (Agaricus bisporus) tárolás alatt bekövetkező színváltozásának vizsgálata<
Konzulens: Dr. Dalmadi István
- Polgári Petra: Brokkoli eltarthatóságának növelése érésgátló szer alkalmazásával
Konzulens: Dr. Zsom Tamás
- Varga Helga: Különböző szerkezetű prebiotikumok hasznosíthatóságának vizsgálata probiotikus Lactobacillustörzsekkel
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang
- Visy Anna: Nagy hidrosztatikus nyomású kezelés hatása nyers húspép minőségi jellemzőire
Konzulens: Jónás Gábor
Továbbá egy díjazott TDK pályamű, amely konzultálásában a Kar oktatói vettek részt.
I. hely
- Biró Barbara: Hazai kereskedelmi forgalomban kapható almalevek minőségi paramétereinek vizsgálata
Konzulensek: Dr. Benedek Csilla (SE-ETK) és Dr. Gere Attila (SZIE-ÉTK)
Az elért eredményekhez gratulálunk!
A TDK tevékenységünket az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00005 sz. "Tudományos utánpótlás erősítése a hallgatók tudományos műhelyeinek és programjainak támogatásával, a mentorálás folyamatának kidolgozásával” c. Projekt támogatja! Köszönjük.
További információk az ÉTK TDK aktivitásáról: http://www.dbd.kee.hu/tdk/
Dr. Nguyen Duc Quang
egyetemi tanár, kari TDK Bizottság elnöke