Hallgatóink sikerei a XXII Országos MÉTE TDK Konferencián

A XXII. Országos MÉTE TDK Konferenciát a Széchényi István Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kara rendezte 2018. május 10-én. A Konferencián 19 felsőoktatási kar és kutató intézet vett részt. A   tudományos ülése 8 párhuzamos szekcióban zajlott. A SZIE Élelmiszertudományi Kara 26 dolgozattal képviseltette magát. A TDK hallgatóink színvonalas előadásokkal szép eredményeket értek el.

I. hely

  • Bodor Zsanett: Gyors módszerek alkalmazhatósága mézek minimális hőkezelésének detektálására

Konzulensek: Dr. Kovács Zoltán és Dr. Benedek Csilla

  • Pesti Zsófia Klaudia:Tojássnack fejlesztési lehetőségei

Konzulens: Dr. Zeke Ildikó Csilla

  • Zay Katalin: Különböző tulajdonságú mákőrlemények hatása a fehér csokoládé reológiai tulajdonságaira

Konzulensek: Dr. Somogyi László és Dr. Soós Anita

II. hely

  • Motyovszki Dávid Márk : Borbírák értékítéletét befolyásoló tényezők vizsgálata profilanalízis és elektronikus nyelv alkalmazásával

Konzulensek: Dr. Gere Attila, Dr. Kovács Zoltán és Soós János

III. hely

  • Szücs Fanni: A szelídgesztenyeliszt fizikai tulajdonságainak és különböző élelmiszeripari termékekben való felhasználásának vizsgálata

Konzulens: Dr. Somogyi László

  • Tuza Kristóf: A magyar élelmiszerfogyasztás területi mintázatainak elemzése adatbányászati és térinformatikai eszközök integrált alkalmazásáva

Konzulensek: Dr. Lakner Zoltán és Dr. Fehér Orsolya

Különdíj

  • Forgács Regina: Kombinált módszerekkel kezelt csirkehús műszeresen mérhető érzékszervi tulajdonságainak vizsgálata

Konzulensek: Dr. Dalmadi István és Khabat Noori Hussein

  • Klesitz Virginia : Természetes édesítőszerek hatása a fagylalt állománytulajdonságaira

Konzulens: Dr. Zeke Ildikó

  • Kutasi Balázs: Mikroalga alapú bio-katód kialakítása és vizsgálata

Konzulensek: Truong Hoang Duy, Dr. Nagy Edina Szandra és Dr. Nguyen Duc Quang

  • Murár Zsuzsanna: Kombinált eljárásokkal tartósított csiperkegomba (Agaricus bisporus) tárolás alatt bekövetkező színváltozásának vizsgálata<

Konzulens: Dr. Dalmadi István

  • Polgári Petra: Brokkoli eltarthatóságának növelése érésgátló szer alkalmazásával

Konzulens: Dr. Zsom Tamás

  • Varga Helga: Különböző szerkezetű prebiotikumok hasznosíthatóságának vizsgálata probiotikus Lactobacillustörzsekkel

Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang

  • Visy Anna: Nagy hidrosztatikus nyomású kezelés hatása nyers húspép minőségi jellemzőire

Konzulens: Jónás Gábor

 

Továbbá egy díjazott TDK pályamű, amely konzultálásában a Kar oktatói vettek részt.

I. hely

  • Biró Barbara: Hazai kereskedelmi forgalomban kapható almalevek minőségi paramétereinek vizsgálata

Konzulensek: Dr. Benedek Csilla (SE-ETK) és Dr. Gere Attila (SZIE-ÉTK)

Az elért eredményekhez gratulálunk!

A TDK tevékenységünket az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00005 sz. "Tudományos utánpótlás erősítése a hallgatók tudományos műhelyeinek és programjainak támogatásával, a mentorálás folyamatának kidolgozásával” c. Projekt támogatja! Köszönjük.

További információk az ÉTK TDK aktivitásáról: http://www.dbd.kee.hu/tdk/

 

Dr. Nguyen Duc Quang

egyetemi tanár, kari TDK Bizottság elnöke