Házi TDK eredmények

Az Élelmiszertudományi Karon 2018. november 21-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:


Biotechnológia Szekció

  • I. helyezés: Szűcs Kata Dorina Norovírusok kimutatása real-time RT-PCR technikával 
    Konzulensek: Dr. Kovács Mónika és Szántó-Egész Réka
  • II. helyezés: Fekete Noémi Erika Probiotikus ananászlé előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata
    Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang
  • II. helyezés: Majercsik Nándor LC-MS/MS módszer fejlesztése három peszticid hatóanyag (ciprodinil, fludioxonil, fluopiram) meghatározására almában
    Konzulens: Marczinka Andrásné Dr. Sörös Csilla
  • II. helyezés: Takács Dorottya Veronika Aszúszemekről izolált Botrytis cinerea molekuláris jellemzése
    Konzulensek: Dr. Pomázi Andrea és Hegyi-Kaló Júlia
  • III. helyezés: Gál János Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a trappista sajt érésére 
    Konzulensek: Pásztorné Dr. Huszár Klára és Csehi Barbara
  • Különdíj: Czompó NorbertTavak szennyezettségének összehasonlítása halak húsának elektronikus orr vizsgálatával 
    Konzulensek: Dr. Dalmadi István és Jónás Gábor
  • Különdíj: Csató Barbara Zita Probiotikus Lactobacillus törzsek bakteriocin termelésének és indukálhatóságának vizsgálata 
    Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang
  • EDHT Különdíja: Varga Helga Különböző szerkezetű prebiotikumok hasznosíthatóságának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekkel 
    Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang
  • Amerikai Mikrobiológiai Társaság prezentációs díja:Szűcs Kata Dorina Norovírusok kimutatása real-time RT-PCR technikával 
    Konzulensek: Dr. Kovács Mónika és Szántó-Egész Réka
  • Csodák Palota Különdíja:Majercsik Nándor LC-MS/MS módszer fejlesztése három peszticid hatóanyag (ciprodinil, fludioxonil, fluopiram) meghatározására almában
    Konzulens: Marczinka Andrásné Dr. Sörös Csilla


Élelmiszertechnológia Szekció

  • I. helyezés: Molnár Evelin Magas fehérjetartalmú rovarpép hozzáadásával készült húspogácsa hűtőtárolása 
    Konzulensek: Pintér Richárd és Dr. Kenesei György
  • II. helyezés: Csenki Eszter Zita Különböző cukorösszetételű jégkrémek tárolás alatt bekövetkező változásainak nyomon követése
    Konzulensek: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla és Taczmanné Dr. Brückner Andrea
  • II. helyezés: Szücs Fanni A szelídgesztenye-liszt fizikai tulajdonságainak és különböző élelmiszeripari termékekben való felhasználásának vizsgálata
    Konzulens: Dr. Somogyi László
  • III. helyezés: Boros Anikó Nem-Saccharomyces élesztők nitrogén hasznosításának hatása sör ízhibát okozó vegyületek képződésére
    Konzulens: Dr. Kun-Farkas Gabriella
  • III. helyezés: Pesti Zsófia Klaudia Főtt tojás felhasználásával készült snack fejlesztése
    Konzulens: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla
  • Különdíj: Kiss Attila Hús alapú expedíciós készételek technológiai vonatkozásainak és minőségi paramétereinek vizsgálata 
    Konzulens: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla
  • Különdíj: Kovács Anikó A kávé őrlési módjának hatása az őrlemény egyes fizikai tulajdonságaira 
    Konzulens: Dr. Somogyi László
  • EDHT Különdíja: Czinege Sára Ilona Kendermag őrleménnyel dúsított, rizsliszt bázisú száraztészta minták antioxidáns kapacitásának növelése, az optimális konyhatechnológiai feldolgozás kiválasztása mellett
    Konzulens: Dr Szedljak Ildikó


Élelmiszerkémia és gazdaságtan Szekció

  • I. helyezés: Pozsonyi Béla és Kemény Bálint MGalakto-oligoszacharid szintézis prediktív modellezése kemometriai módszerekkel
    Konzulensek: Dr. Kovács Zoltán és Erdős Balázs
  • II. helyezés: Rádli Nikolett Adjuvánsok hatásának vizsgálata a kaptán bomlási kinetikájára HPLC-QTRAP-MS módszerrel
    Konzulens: Marczinka Andrásné Dr. Sörös Csilla
  • II. helyezés: Vagyon Boglárka Ilona Zsírszövetek zsírsavösszetételének meghatározása gázkromatográfiával
    Konzulensek: Simonné Dr Sarkadi Livia és Muránszky Géza
  • III. helyezés: Lackner Brigitta HPLC-MS/MS módszer validálása mikotoxinok meghatározásához 
    Konzulens: Varga Emese
  • Különdíj: Barabás Csenge Frukto-oligoszacharidok gyártásközi ellenőrzését támogató UV-Vis spektroszkópiai gyors módszer mikrobiológiai kontamináció kimutatására 
    Konzulensek: Erdős Balázs és Dr. Kovács Zoltán
  • Különdíj: Csuka Noémi Mikotoxinok HPLC-MS analitikai meghatározásához mintatisztítási módszerek vizsgálata 
    Konzulens: Varga Emese
  • EDHT Különdíja: Berecz BlankaTermesztett gombafajok néhány beltartalmi paraméterének vizsgálata és összehasonlítása klasszikus és Fourier-transzformációs közeli infravörös technikával 
    Konzulensek: Dr. Fodor Marietta és Dr. Mikola Erika
  • SZIE rektori Különdíja: Pozsonyi Béla és Kemény BálintMGalakto-oligoszacharid szintézis prediktív modellezése kemometriai módszerekkel
    Konzulensek: Dr. Kovács Zoltán és Erdős Balázs

A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXIV. OTDK Konferenciára.

Eredményeikhez gratulálunk!