Az Élelmiszertudományi Karon 2018. november 21-én rendezett Tudományos Diákköri Konferencián helyezést elért és különdíjban részesült hallgatók:
Biotechnológia Szekció
-
I. helyezés: Szűcs Kata Dorina Norovírusok kimutatása real-time RT-PCR technikával
Konzulensek: Dr. Kovács Mónika és Szántó-Egész Réka -
II. helyezés: Fekete Noémi Erika Probiotikus ananászlé előállítása és a probiotikumok életképességének vizsgálata
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang -
II. helyezés: Majercsik Nándor LC-MS/MS módszer fejlesztése három peszticid hatóanyag (ciprodinil, fludioxonil, fluopiram) meghatározására almában
Konzulens: Marczinka Andrásné Dr. Sörös Csilla -
II. helyezés: Takács Dorottya Veronika Aszúszemekről izolált Botrytis cinerea molekuláris jellemzése
Konzulensek: Dr. Pomázi Andrea és Hegyi-Kaló Júlia -
III. helyezés: Gál János Nagy hidrosztatikus nyomáskezelés hatása a trappista sajt érésére
Konzulensek: Pásztorné Dr. Huszár Klára és Csehi Barbara -
Különdíj: Czompó NorbertTavak szennyezettségének összehasonlítása halak húsának elektronikus orr vizsgálatával
Konzulensek: Dr. Dalmadi István és Jónás Gábor -
Különdíj: Csató Barbara Zita Probiotikus Lactobacillus törzsek bakteriocin termelésének és indukálhatóságának vizsgálata
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang -
EDHT Különdíja: Varga Helga Különböző szerkezetű prebiotikumok hasznosíthatóságának vizsgálata probiotikus Lactobacillus törzsekkel
Konzulensek: Dr. Bujna Erika és Dr. Nguyen Duc Quang -
Amerikai Mikrobiológiai Társaság prezentációs díja:Szűcs Kata Dorina Norovírusok kimutatása real-time RT-PCR technikával
Konzulensek: Dr. Kovács Mónika és Szántó-Egész Réka -
Csodák Palota Különdíja:Majercsik Nándor LC-MS/MS módszer fejlesztése három peszticid hatóanyag (ciprodinil, fludioxonil, fluopiram) meghatározására almában
Konzulens: Marczinka Andrásné Dr. Sörös Csilla
Élelmiszertechnológia Szekció
-
I. helyezés: Molnár Evelin Magas fehérjetartalmú rovarpép hozzáadásával készült húspogácsa hűtőtárolása
Konzulensek: Pintér Richárd és Dr. Kenesei György -
II. helyezés: Csenki Eszter Zita Különböző cukorösszetételű jégkrémek tárolás alatt bekövetkező változásainak nyomon követése
Konzulensek: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla és Taczmanné Dr. Brückner Andrea -
II. helyezés: Szücs Fanni A szelídgesztenye-liszt fizikai tulajdonságainak és különböző élelmiszeripari termékekben való felhasználásának vizsgálata
Konzulens: Dr. Somogyi László -
III. helyezés: Boros Anikó Nem-Saccharomyces élesztők nitrogén hasznosításának hatása sör ízhibát okozó vegyületek képződésére
Konzulens: Dr. Kun-Farkas Gabriella -
III. helyezés: Pesti Zsófia Klaudia Főtt tojás felhasználásával készült snack fejlesztése
Konzulens: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla -
Különdíj: Kiss Attila Hús alapú expedíciós készételek technológiai vonatkozásainak és minőségi paramétereinek vizsgálata
Konzulens: Nyulasné Dr. Zeke Ildikó Csilla -
Különdíj: Kovács Anikó A kávé őrlési módjának hatása az őrlemény egyes fizikai tulajdonságaira
Konzulens: Dr. Somogyi László -
EDHT Különdíja: Czinege Sára Ilona Kendermag őrleménnyel dúsított, rizsliszt bázisú száraztészta minták antioxidáns kapacitásának növelése, az optimális konyhatechnológiai feldolgozás kiválasztása mellett
Konzulens: Dr Szedljak Ildikó
Élelmiszerkémia és gazdaságtan Szekció
-
I. helyezés: Pozsonyi Béla és Kemény Bálint MGalakto-oligoszacharid szintézis prediktív modellezése kemometriai módszerekkel
Konzulensek: Dr. Kovács Zoltán és Erdős Balázs -
II. helyezés: Rádli Nikolett Adjuvánsok hatásának vizsgálata a kaptán bomlási kinetikájára HPLC-QTRAP-MS módszerrel
Konzulens: Marczinka Andrásné Dr. Sörös Csilla -
II. helyezés: Vagyon Boglárka Ilona Zsírszövetek zsírsavösszetételének meghatározása gázkromatográfiával
Konzulensek: Simonné Dr Sarkadi Livia és Muránszky Géza -
III. helyezés: Lackner Brigitta HPLC-MS/MS módszer validálása mikotoxinok meghatározásához
Konzulens: Varga Emese -
Különdíj: Barabás Csenge Frukto-oligoszacharidok gyártásközi ellenőrzését támogató UV-Vis spektroszkópiai gyors módszer mikrobiológiai kontamináció kimutatására
Konzulensek: Erdős Balázs és Dr. Kovács Zoltán -
Különdíj: Csuka Noémi Mikotoxinok HPLC-MS analitikai meghatározásához mintatisztítási módszerek vizsgálata
Konzulens: Varga Emese -
EDHT Különdíja: Berecz BlankaTermesztett gombafajok néhány beltartalmi paraméterének vizsgálata és összehasonlítása klasszikus és Fourier-transzformációs közeli infravörös technikával
Konzulensek: Dr. Fodor Marietta és Dr. Mikola Erika -
SZIE rektori Különdíja: Pozsonyi Béla és Kemény BálintMGalakto-oligoszacharid szintézis prediktív modellezése kemometriai módszerekkel
Konzulensek: Dr. Kovács Zoltán és Erdős Balázs
A Bíráló Bizottságok megállapították, hogy a bemutatott TDK dolgozatok elérték az Országos Tudományos Diákköri Konferencia színvonalát, így javasolták a benyújtásukat a XXXIV. OTDK Konferenciára.
Eredményeikhez gratulálunk!