Híreink

Ünnepélyes tanévnyitó Kisvárdán

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara 2017/18. tanév I. félévétől élelmiszermérnök BSc képzést indít a Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központtal együttműködve.

Oklevélátadó ünnepi nyilvános Kari Tanácsülés

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara 2017. június 15-én tartotta oklevélátadó ünnepi nyilvános Kari Tanácsülését. Ebben a tanévben tanulmányait befejezte és sikeres záróvizsgát tett 364 fő, a diploma átvételére jogosult 340 fő. Eredményeik a következők:

Az Élelmiszermérnök alapképzési szakon (BSc) nappali és levelező tagozaton oklevél átvételére jogosult 134 fő, melyből minősítés szerint:

SzIE Budai Campus Nap

A középiskolás diákok és érdeklődők számára nyílt napot szervezett a Budai Campus három kara. Előadások, laboratóriumi programok és arborétum bemutatók várták a látogatókat.

Az Élelmiszertudományi Kar programjai

Együttmüködési megállapodás a SZIE-ÉTK és az MH GAVIK között

2017. május 11-én együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem (SZIE) és a Magyar Honvédség Görgei Artúr Vegyivédelmi Információs Központ (MH GAVIK). A megállapodás értelmében az MH GAVIK - laboratóriumi műszer kapacitása igénybevételének függvényében - a meglévő műszeres analitikai képességeivel, kutatás-fejlesztési és oktatási célú mérések elvégzésével  támogatja a  SZIE Élelmiszertudományi Karának (SZIE-ÉTK) munkáját.

VI. Hallgatói Innovációs Verseny

2017 május 9-én az Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék szervezésében 6. alkalommal került megrendezésre a Hallgatói Innovációs Verseny döntője az 5. éves hallgatók Élelmiszergazdasági innováció kurzusa keretében. Az első fordulóból továbbjutó 6 hallgatói projekt került bemutatásra.

Az értékelő bizottság tagjai

Meghívó az MTA Élelmiszer-biotechnológia Munkabizottság ülésére

AZ MTA KÉMIAI OSZTÁLY ÉLELMISZER-TUDOMÁNYI TUDOMÁNYOS BIZOTTSÁGÁNAK
Élelmiszer-biotechnológia Munkabizottsága

Meghívó a 2017. tavaszi kari TDK Konferenciára

Kedves Kollégák!

Tisztelettel meghívjük Önt és kedves Kollégáit a kari Tudományos Diákköri Konferenciára.

TDK hallgatóink sikere a XXXIII. OTDK Agrártudományi Szekciójában

A XXXIII. Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekcióját Széchényi István Egyetem, Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Kar rendezte (Mosonmagyaróvár) 2017. április 5-7-ig. A Konferenciára a SZIE Élelmiszertudományi Kar 21 dolgozatot nevezett be. A TDK hallgatóink az alábbi eredményeket érték el:

Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester képzés indul

Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester szakmérnök/szaktanácsadó képzést indít az Élelmiszertudományi Kar

Négy egyetemmel köt duális képzési megállapodást a Coca‑Cola HBC Magyarország

A hallgatók örömmel veszik a duális képzések elindulását az egyetemeken – derül ki egy, a közelmúltban, négy egyetem hallgatói körében végzett felmérésből.

Oldalak