Az Élelmiszertudományi Kar Kari Tanácsa évzáró ülésén - 2016. december 16-án - Dr. Felföldi József dékán úr adta át a címzetes docensi kinevezést Dr. Syposs Zoltán részére.
Dr. Syposs Zoltán a Kertészeti és Élelmiszeripari Egyetemen okleveles kertészmérnöki diplomát szerzett, majd 1997-től a Det Norske Veritas akkreditált irányítási rendszer tanusító cégnél kulcsszerepet töltött be az Agrár/élelmiszer terület közép-európai kibővítésében. 2000-ben csatlakozott a Coca-Cola Company-hoz régiós minőségbiztosítási vezetőként. Azóta a Coca-Cola Hellenic csoport fennhatósága alá tartozó több területen (Quality, Manufacturing, Supply Chain) vezetői pozíciót töltött be. 2015-től a CCHBC (Coca-Cola Hellenic Bottling Company) QSE (Quality, Safety and Environment) vezetője.
PhD-disszertációját 2004-ben védte meg a Kertészettudományi Kar Doktori Iskolájában mikrobiológiai kockázatbecslés témában. Az Élelmiszertudományi Kar oktatási-kutatási munkájában számos területen aktív munkát végez. Rendszeresen számíthatunk rá az Élelmiszer-biztonsági és –minőségi MSc képzés (és az elődje, az 5 éves okleveles mérnök képzés) keretében előadások és szemináriumok tartásában, a diplomavédési bizottságok aktív tagjaként, valamint ipari kutatás-fejlesztési feladatok közös megvalósításában.
A Szent István Egyetem Szenátusa Dr. Syposs Zoltánnak az Élelmiszertudományi Kar oktatási feladataiban való aktív közreműködéséért címzetes egyetemi docensi kinevezést adományozott. A kinevezéshez ezúton is gratulálunk, a további munkához sok siker kívánunk!