Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester képzés indul

Csokoládé-, kávé-, teakészítő mester szakmérnök/szaktanácsadó képzést indít az Élelmiszertudományi Kar

A mai napon az Élelmiszeripari Gazdaságtan Tanszék és a Gabona- és Iparinövény Technológiai Tanszék vezetői, Prof. Dr. Lakner Zoltán és Dr. Somogyi László megállapodást kötött a Kar által már akkreditált képzés 2017. szeptemberi indításáról.

A képzés célja a csokoládéval, kávéval és teával foglalkozó vállalkozásokban dolgozók továbbképzése, felsőfokú végzettséggel rendelkező szakemberek képzése, valamint annak megteremtése, hogy a gasztronómiai vállalkozások és a csokoládé, a kávé és a tea szerelmesei számára fókuszált képzést kínáljon. 

A négy féléves, diplomára épülő, munka vagy párhuzamos tanulmányok mellett elvégezhető levelező képzés több, mint 20 kurzusa között nagy szerepet kap a technológia elméleti és erős gyakorlati oktatása, valamint a releváns gazdasági ismeretek átadása. Az oktatók között a Kar oktatói és számos neves vállalkozás szakemberei szerepelnek.

A képzés szakmai vezetője, valamint többek között a „kávétermékek előállításának technológiája” tantárgy oktatója Dr. Somogyi László, míg a tanulmányi és gazdasági ügyekért felelős vezetője Dr. Temesi Ágoston. A megállapodás mai ünnepélyes aláírásán jelen voltak Badakné Dr. Kerti Katalin, a „csokoládé-előállítás technológiája” tantárgy oktatója, a képzés egyik kidolgozója, Dr. Soós Anita, a „teakészítmények előállításának technológiája” tantárgy oktatója, valamint Dr. Kasza Gyula, akinek a nevéhez fűződik a képzés akkreditációja.

A képzésről az érdeklődők a www.csokoladekavetea.hu honlapon tudnak tájékozódni és ugyanitt tudnak jelentkezni.