Hallgatóink sikere a XXI. Országos MÉTE TDK Konferencián

A XXI. Országos MÉTE TDK Konferenciát az Eszterházy Károly Főiskola szervezte 2016. május 19-én. A Konferenciára 48 dolgozat érkezett 51 hallgatóval. A SZIE Élelmiszertudományi Kara 25 dolgozattal (27 hallgatóval) képviseltette magát. A konferencia 5 párhuzamos szekcióban zajlott. A Zsűri Bizottság munkájában karunk két oktatója - Mohácsiné Dr. Farkas Csilla egyetemi tanár és Dr. Friedrich László egyetemi docens - vett részt. Hallgatóink színvonalas előadásokkal szép eredményeket értek el.

I. hely

  • Reichert Kornél [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika I.]: Paradicsomfajták sűrítmény gyártásra való alkalmasságának vizsgálata
    Konzulens: Stégerné Dr. Máté Mónika
  • Tse Grace Petra [Élelmiszeripari gazdaságtan és marketing]: Nyugat- Afrika élelmiszergazdaságának krízise és fejlesztési lehetőségei
    Konzulens: Dr. Lakner Zoltán
  • Visy Anna [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Nagy hidrosztatikus nyomású kezelés hatása különböző mennyiségű nitrites-sókeverék felhasználásával készült nyers húspép minőségi jellemzőire
    Konzulens: Jónás Gábor

II. hely

  • Kepepesi Veronika [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Rátáplálásos koncentrált tejsavó fermentáció kevert kultúra alkalmazásával
    Konzulensek: Farkas Csilla, Dr. Nguyen Duc Quang és Rezessyné Dr. Szabó Judit

III. hely

  • Csenki Eszter Zita [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika I.]: Piskótatészta fagyasztása különböző módszerekkel
    Konzulens: Dr. Zekei Ildikó Csilla
  • Pechtol Patrik [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Őzhús érésvizsgálata
    Konzulensek: Dr. Friedrich László és Dr. Herényi Bulcsu

Különdíj

  • Csurka Tamás [Élelmiszeripari gazdaságtan és marketing]: A pálinka külső megjelenésének kedveltségi vizsgálata
    Konzulens: Dr. Kasza Gyula
  • Kemény Bálint [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: A keverési arány és a hőmérsékletlépcső hatása az Avrami paraméterekre különböző zsírkeverékek szilárdulása során
    Konzulensek: Dr. Somogyi László és Dr. Soós Anita
  • Madarász-Koncz Erzsébet [Biotechnológia, mikrobiologia, táplálkozástudomány és élelmiszerbiztonság]: Pectinex ultra enzimkészítmény rögzítése és a rögzített enzim vizsgálata
    Konzulensek: Nguyen Duc Vuong, Dr. Styevkó Gabriella és Dr. Nguyen Duc Quang

További két díjazott TDK pályamű konzultálásában a Kar oktatói is részt vettek.

III. hely

  • Koren Dániel [Biokémia, élelmiszerkémia, analitika]: Hazai kereskedelmi forgalomban kapható sörök folsav-, polifenol-tartalmának, antioxidáns-aktivitásának és színkarakterisztikájának jellemzése
    Konzulensek: Dr. Orbán Csaba (SE-ÉTK) és Dr. Kun-Farkas Gabriella (SZIE-ÉTK)

Különdíj

  • Bodor Zsanett [Biokémia, élelmiszerkémia, analitika]: Autentikus magyar fajtamézek összehasonlító analitikai vizsgálata
    Konzulensek: Dr. Benedek Csilla (SE-ÉTK) és Dr. Dalmadi István (SZIE-ÉTK)

Eredményeikhez gratulálunk!

A következő XXII. MÉTE TDK-t várhatóan a Széchényi István Egyetem, Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kara rendezi 2018-ban. További információk a kari TDK aktivitásról: http://www.dbd.kee.hu/tdk/