Húsipari Szakmai Nap 2016

A Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara, a Földművelésügyi Minisztérium és az IFS Magyarországi képviselete tisztelettel meghívja az érdeklődőket Húsipari Szakmai Nap című rendezvényére. Időpont: 2016. április 7 (csütörtök). Helyszín: SZIE Budai Campus, 1118 Budapest, Villányi út 29-43.

Program

  • 08:30 - 09:30 Regisztráció
  • 09:45 Köszöntő
    Dr. Palkovics László, Rektorhelyettes (SZIE Budai Campus)
  • 09:50 Húsipari stratégia
    Laszlovszky Gábor Ferenc, Főosztályvezető (FM)
  • 10:10 Magyarországi húsipar helyzete és lehetőségei
    Fórián Zoltán, Vezető agrárszakértő (Takarékbank)
  • 10:30 Egyetemi oktatás és kutatás az élelmiszeripar szolgálatában
    Dr. Friedrich László, egyetemi docens és Dr. Lakner Zoltán, egyetemi tanár (SZIE-ÉTK)
  • 10:50 5%-os sertéshús ÁFA, EKÁER, hazai illegális húspiac felszámolása
    Czinege Attila, Ellenőrzési szakfőigazgató (NAV)
  • 11:20 - 11:50 Kávészünet
  • 11:50 Élelmiszerkönyvi változások 2016
    Dull Péter, Főtanácsos, a Húskészítmények Élelmiszerkönyvi Szakbizottság Titkára (FM)
  • 12:10 MSM (csontokról mechanikusan lefejtett hús) – a hatósági ellenőrzés tapasztalatai
    Dévainé Dr. Meggyes Ágnes, Hatósági állatorvos (NÉBIH)
  • 12:30 IFS auditok: Húsipari higiénia IFS auditori szemmel
    Dr. Horváth Erika, Vezető auditor (SGS Hungária Kft.)
  • 12:50 Tápértékjelölés és egészségkommunikáció
    Dr. Horacsek Márta, Főtanácsadó (OGYÉI – OÉTI Főigazgatóság)
  • 13:15 Export szemlék: Húsipari higiénia hatósági szemmel
    Dr. Wyszoczky Gábor, Hatósági állatorvos (NÉBIH)
  • 13:35 Pályázati lehetőségek – a vállalkozók szemszögéből
    Varga László, Élelmiszeripari szakértő (Nemzeti Agrárgazdasági Kamara)
  • 14:00 Zárszó, majd ebéd és kötetlen beszélgetés a szakmai nap résztvevőivel

További információk és regisztráció: www.lexodus.hu/ifs