Pálinkamester képzés indul

2016 szeptemberében a Pálinkamester szakmérnök és szaktanácsadó továbbképzési szak ötödik évfolyama indul a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karán. A képzés az országban egyedüliként kínál felsőfokú (levelező), diplomával elismert oktatást a pálinkás szakemberek és a pálinkakészítés iránt érdeklődők részére. A piaci igények figyelembe vételével összeállított tanmenet segítségével a hallgatók elláthatják a pálinkakészítő üzemek szakmai és vezetői feladatait, vagy akár saját pálinkafőzdét menedzselhetnek.

Jelentkezési határidő: 2016. augusztus 31.

Intézményünk és jogelődjei több mint 50 éve képez élelmiszeripari szakembereket. 2016. január elsejétől a Szent István Egyetemhez csatlakozva, változatlan feltételekkel és színvonalon folytatjuk képzésünket. Minőségre való törekvésünket a felvételi jelentkezési pontszámok és a nálunk végzettek elhelyezkedési arányai egyaránt igazolják. A Pálinkamester szakmérnök és szaktanácsadó képzés összeállításánál is a piac által elvárt ismereteket, illetve az elmélet és gyakorlat összhangját tartottuk szem előtt. Célunk, hogy aktívan hozzájáruljunk a pálinkás szakma szakember-ellátottságának és szakmai presztízsének fejlesztéséhez. A képzés természetesen nyitva áll azok számára is, akik eddig csak fogyasztóként barátkoztak nemzeti italunkkal, a pálinkával.

Úgy gondoljuk, hogy ami a skótok és az írek számára a whisky, vagy a franciák számára a cognac, az nekünk, magyaroknak a pálinka. A pálinka, amely kizárólag magyar gyümölcsből készíthető, színezékektől, aromáktól – és minden más adalékanyagtól – mentes tiszta párlat, amelynek éppen úgy ezer arca van, mint hazánknak. Ez annak köszönhető, hogy a pálinka igazi kézműves termék, amelyben ugyanúgy tükröződik a pálinkamester hozzáértése, személyisége, de még a hangulata is, mint ahogy az alapanyag minősége, kezelése és a pálinkakészítés technológiai jellemzői. Mindezt szerencsére a fogyasztók is felismerték, így elmondhatjuk, hogy a pálinkafőzés, mint mesterség, igazi reneszánszát éli. Legyen része Ön is a XXI. század egyik sikertörténetének!

További információk: http://palinkamesterkepzes.hu/