Húsipari Szakmai Nap

Időpont: 2020. február 25. (Húshagyókedd)

Helyszín: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. Budai Campus ’K’ épület

 

Program:

 

09:30     Madárinfluenza, afrikai sertéspestis: helyzetjelentés

               Dr. Vajda Lajos, az Országos Járványvédelmi Központ vezetője (Nébih)

10:00     Hús és húskészítmény-kereskedelem: jelen és jövő

               Horváth Ferenc, Cégvezető (Spar Magyarország)

10:30     Műhúsok gyártástechnológiája

               Friedrich László, az Élelmiszertudományi Kar dékánja (SZIE)

11:00     Kávészünet

11:30     Hústermelés és húsfogyasztás a fenntartható fejlődés jegyében

               Póti Péter, Állattenyésztési Intézet igazgatója (SZIE)

12:00     Húsipari minőségbiztosítás: gyakorlati megoldások

               Tamás Károly, állatorvos

12:30     Húsfehérjék táplálkozástudományi szerepe a különböző korosztályok számára

               Dr. Lelbach Ádám, orvos (Dr. Rose Magánkórház)