Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ "III. Nyári Egyetem és a 2018/2019. tanév ünnepélyes megnyitója"

2018. szeptember 7-n hivatalosan is elindult a tanév a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Karának kisvárdai képzésén. A Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központtal történő sikeres együttműködés keretében évről-évre egyre népszerűbb az élelmiszermérnök alapképzésünk Kisvárdán.

Zichyné Belinszky Katalin igazgató asszony ünnepi beszédében kiemelte, hogy a képzési központ létrehozásával a kormány célja az volt, hogy felgyorsítson egy folyamatot, amely a gazdaság szereplőinek munkaerőigényére reagál.

Seszták Miklós kormánybiztos a központ tanévnyitó ünnepségén üdvözölte a képzésben részt vevő hallgatókat és elismerését fejezte ki a képzési együttműködések sikeréért.

Dr Friedrich László dékán úr ünnepi beszédében jelentős mérföldkőnek nyilvánította a Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Központtal történő együttműködést. Az Élelmiszertudományi Kar képzési sokszínűsége, szakmai elhivatottsága és innovatív szemlélete hatással van az oktatási, tudományos és kutatási együttműködések fejlesztésére így nagy öröm és megtiszteltetés számunkra a Kisvárdai Közösségi Felsőoktatási Képzési Központtal történő együttműködés. Reményei szerint a kisvárdai képzésünket választó élelmiszermérnök hallgatóink, a jövő élelmiszeripari szakemberei nagymértékben hozzájárulhatnak a térség élelmiszeripari fejlesztéseihez és a régió dinamikus fejlődéséhez. Dékán Úr köszönetét fejezte ki Zichyné Belinszky Katalin igazgató asszonynak áldozatos munkájáért.

A Kisvárda Közösségi Felsőoktatási Képzési Központ harmadik alkalommal szervezte meg a tanévnyitóval együtt Nyári Egyetemét is, melyen olyan neves szakemberek tartottak előadásokat, mint Kovács Árpád, a Költségvetési Tanács elnöke, Szigeti Ádám, az Innovációs és Technológiai Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára, Pomázi Gyula, az Innovációs és Technológiai Minisztérium iparági stratégiákért és szabályozásért felelős helyettes államtitkára, valamint Korányi László, az Óbudai Egyetem innovációs igazgatója valamint nagy örömünkre Karunk munkatársa, Dr. Felföldi József tanszékvezető egyetemi tanár is.