Kutatók Éjszakája 2016

Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás. Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várta a nagyközönséget.

Az Élelmiszertudományi Kar programja:

  • A Mesterséges Membránok Csodálatos Világa
  • The Wonderful World of Artificial Membranes [EN]
  • Jégbe zárt labor
  • Quechua indiánok és az élelmiszer-kémia: avagy hogyan lehet hidegen főzni?
  • Nagyi konyhatitkai: művészet vagy tudomány?
  • Tojásból lesz a csoda!
  • Kutatható-e a sör? A sör táplálkozás élettani előnyei
  • Mire jók a probiotikumok és prebiotikumok? Mik a szerepük?
  • Színek és illatok világa
  • Mit E-szünk? Az élelmiszerek színes világa
  • Gyümölcslevek dobozba zárt titkai
  • Mitől döglik a légy? Rovarölő szerek és egyéb kemikáliák élelmiszereinkben.
  • Mit eszünk, mit iszunk? Hétköznapi mérgeink
  • A mérgező hegytől a funkcionális élelmiszerig: kínai válasz egy geokémiai problémára
  • Mikrobák harca - biokontroll
  • Jótékony sugarak az élelmiszerbiztonság szolgálatában – Ionizáló sugárzás
  • Tények és tévhitek az egészséges táplálkozásról

További információk a Kutatók Éjszakája esemény honlapján: http://kutatokejszakaja.hu/2016/

Fényképek megtekinthetőek az online albumban: https://goo.gl/photos/gpABym7pEnHe9XBcA
vagy a Kar Facebook oldalán: https://www.facebook.com/elelmiszertudomany/