A XXI. Országos MÉTE TDK Konferenciát az Eszterházy Károly Főiskola szervezte 2016. május 19-én. A Konferenciára 48 dolgozat érkezett 51 hallgatóval. A SZIE Élelmiszertudományi Kara 25 dolgozattal (27 hallgatóval) képviseltette magát. A konferencia 5 párhuzamos szekcióban zajlott. A Zsűri Bizottság munkájában karunk két oktatója - Mohácsiné Dr. Farkas Csilla egyetemi tanár és Dr. Friedrich László egyetemi docens - vett részt. Hallgatóink színvonalas előadásokkal szép eredményeket értek el.
I. hely
-
Reichert Kornél [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika I.]: Paradicsomfajták sűrítmény gyártásra való alkalmasságának vizsgálata
Konzulens: Stégerné Dr. Máté Mónika -
Tse Grace Petra [Élelmiszeripari gazdaságtan és marketing]: Nyugat- Afrika élelmiszergazdaságának krízise és fejlesztési lehetőségei
Konzulens: Dr. Lakner Zoltán -
Visy Anna [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Nagy hidrosztatikus nyomású kezelés hatása különböző mennyiségű nitrites-sókeverék felhasználásával készült nyers húspép minőségi jellemzőire
Konzulens: Jónás Gábor
II. hely
-
Kepepesi Veronika [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Rátáplálásos koncentrált tejsavó fermentáció kevert kultúra alkalmazásával
Konzulensek: Farkas Csilla, Dr. Nguyen Duc Quang és Rezessyné Dr. Szabó Judit
III. hely
-
Csenki Eszter Zita [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika I.]: Piskótatészta fagyasztása különböző módszerekkel
Konzulens: Dr. Zekei Ildikó Csilla -
Pechtol Patrik [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: Őzhús érésvizsgálata
Konzulensek: Dr. Friedrich László és Dr. Herényi Bulcsu
Különdíj
-
Csurka Tamás [Élelmiszeripari gazdaságtan és marketing]: A pálinka külső megjelenésének kedveltségi vizsgálata
Konzulens: Dr. Kasza Gyula -
Kemény Bálint [Élelmiszertechnológia és műveletek, műszaki és informatika II.]: A keverési arány és a hőmérsékletlépcső hatása az Avrami paraméterekre különböző zsírkeverékek szilárdulása során
Konzulensek: Dr. Somogyi László és Dr. Soós Anita -
Madarász-Koncz Erzsébet [Biotechnológia, mikrobiologia, táplálkozástudomány és élelmiszerbiztonság]: Pectinex ultra enzimkészítmény rögzítése és a rögzített enzim vizsgálata
Konzulensek: Nguyen Duc Vuong, Dr. Styevkó Gabriella és Dr. Nguyen Duc Quang
További két díjazott TDK pályamű konzultálásában a Kar oktatói is részt vettek.
III. hely
-
Koren Dániel [Biokémia, élelmiszerkémia, analitika]: Hazai kereskedelmi forgalomban kapható sörök folsav-, polifenol-tartalmának, antioxidáns-aktivitásának és színkarakterisztikájának jellemzése
Konzulensek: Dr. Orbán Csaba (SE-ÉTK) és Dr. Kun-Farkas Gabriella (SZIE-ÉTK)
Különdíj
-
Bodor Zsanett [Biokémia, élelmiszerkémia, analitika]: Autentikus magyar fajtamézek összehasonlító analitikai vizsgálata
Konzulensek: Dr. Benedek Csilla (SE-ÉTK) és Dr. Dalmadi István (SZIE-ÉTK)
Eredményeikhez gratulálunk!
A következő XXII. MÉTE TDK-t várhatóan a Széchényi István Egyetem, Mezőgazdasági és Élelmiszertudományi Kara rendezi 2018-ban. További információk a kari TDK aktivitásról: http://www.dbd.kee.hu/tdk/