Az Európai Unió Bizottsága több mint tíz évvel ezelőtt indította útjára ezt a kezdeményezést, hogy Európa-szerte megismertesse a fiatalokkal a kutatói pályát, annak szépségeivel és nehézségeivel együtt, népszerűsítse a természettudományokat, megmutassa, hogy kutatónak lenni izgalmas hivatás. Szeptember 30-án délutántól késő estig rengeteg érdekes program és máskor nem látogatható helyszín várja a nagyközönséget. Tudományos előképzettség nem szükséges a programok látogatásához.
A programokra szeptember 5-től regisztrálhatnak az érdeklődők.
Az Élelmiszertudományi Kar ajánlata:
- A Mesterséges Membránok Csodálatos Világa
- The Wonderful World of Artificial Membranes [EN]
- Jégbe zárt labor
- Quechua indiánok és az élelmiszer-kémia: avagy hogyan lehet hidegen főzni?
- Nagyi konyhatitkai: művészet vagy tudomány?
- Tojásból lesz a csoda!
- Kutatható-e a sör? A sör táplálkozás élettani előnyei
- Mire jók a probiotikumok és prebiotikumok? Mik a szerepük?
- Színek és illatok világa
- Mit E-szünk? Az élelmiszerek színes világa
- Gyümölcslevek dobozba zárt titkai
- Mitől döglik a légy? Rovarölő szerek és egyéb kemikáliák élelmiszereinkben.
- Mit eszünk, mit iszunk? Hétköznapi mérgeink
- A mérgező hegytől a funkcionális élelmiszerig: kínai válasz egy geokémiai problémára
- Mikrobák harca - biokontroll
- Jótékony sugarak az élelmiszerbiztonság szolgálatában – Ionizáló sugárzás
- Tények és tévhitek az egészséges táplálkozásról
További információk a Kutatók Éjszakája esemény honlapján: http://kutatokejszakaja.hu/2016/
Date:
2016. szeptember 30. 18:09