A Deák Tibor Szakkollégium és a NÉBIH közösen konferenciát szervez, melynek témája az élelmiszerpazarlás csökkentése.
„Csak annyit vegyetek ki, amennyit meg is fogtok enni!” -hangos az óvodák menzája ebédidőben. Vajon felnőttként megfelelünk-e a gyermekként már elvárt intelmeknek? Vagyunk-e elég tudatos élelmiszer-előállítók, kereskedők, és fogyasztók, hogy valóban annyi termék kerüljön a boltok polcaira, illetve kosarunkba, amennyit el is fogyasztunk?
Napjaink robbanásszerű népességnövekedését látva egyre nagyobb felelősséggel jár erőforrásaink tudatos, fenntartható felhasználása, különösen az élelmiszerek esetében. A konferencia alkalmával a témában jártas előadók tolmácsolásában kapunk információkat a pazarlás jelenlegi mértékéről, valamint annak csökkentésének globális és lokális lehetőségeiről.
A témában előadnak:
- Sztilkovics Zorka, Redinner Kft.
- Kasza Gyula a NÉBIH elnöki megbízottja, címzetes egyetemi tanár
- Mondovics János, címzetes egyetemi docens, Bonitat Kft.
- Cseh Balázs az Élelmiszerbank Egyesület elnöke
Az előadásokat követően állófogadásra kerül sor.
Helyszín: Szent István Egyetem, Budai Campus, A1 előadó (1118 Budapest, Ménesi út 44.)
Időpont: 2017. május 3. 17.00
A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
További információk: https://www.facebook.com/events/1313233892064449/