A középiskolás diákok és érdeklődők számára nyílt napot szervezett a Budai Campus három kara. Előadások, laboratóriumi programok és arborétum bemutatók várták a látogatókat.
Az Élelmiszertudományi Kar programjai
-
14:00 - 14:45
- Jégbe zárt labor / Hőkamera az élelmiszerek árukezelésében / Nagyi konyhatitkai. Előadók: Dr. Zeke Ildikó, Dr. Friedrich László, Kenesei György, Jónás Gábor
- Amit megEszünk - az E-számokról őszintén. Előadó: Stégerné dr. Máté Mónika
- Színek és illatok világa. Előadók: Dr. Kókai Zoltán, Dr. Sipos László, Dr. Gere Attila
- Mitől jó a pálinka? Előadó: Dr. Kun Szilárd
-
15:00 - 15:45
- Kutatható-e a sör? Előadó: Dr. Kiss Zsuzsanna
- Színek és illatok világa. Előadók: Dr. Kókai Zoltán, Dr. Sipos László, Dr. Gere Attila
- A membránok csodálatos világa. Előadó: Dr. Kovács Zoltán
-
16:00 - 16:45
- Újítások a sör szűrési technológiájában. Előadó: Varga Áron
- Quechua indiánok és az élelmiszer-kémia: avagy hogyan lehet hidegen főzni? / Tojásból lesz a csoda / Nagyi konyhatitkai. Előadók: Palotás Péter, Tóth Adrienn, Kenesei György, Pintér Richárd
- Színek és illatok világa. Előadók: Dr. Kókai Zoltán, Dr. Sipos László, Dr. Gere Attila
-
17:00 - 17:45
- Mit árul el az alma hangja? Új lehetőségek az élelmiszerek vizsgálatában. Előadó: Dr. Felföldi József