Kitaláltál egy innovatív és fenntartható élelmiszert?
Hagyd, hogy a gondolat valósággá váljon és jelentkezz az Ecotrophelia Magyarország 2018 élelmiszer innovációs hallgatói versenyre!
Magyarországon 2013 óta rendezik meg az egyetemi és főiskolai hallgatók számára meghirdetett Ecotrophelia élelmiszer-innovációs versenyt, amelynek tavaly először az Agrármarketing Centrum szervezésében az OMÉK adott otthont. A vetélkedés fő célja, hogy a csapatok innovatív élelmiszereket állítsanak elő, és kifejlesztésük során olyan ökológiai szempontokat is figyelembe vegyenek, mint a fenntarthatóság, az élelmiszerpazarlás redukálása és a rövid ellátási láncok használata. Ezen kívül a termékeknek kereskedelmi potenciállal is bírniuk kell.
A magyarországi fordulókért 2013 óta a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. felel a versenyt működtető nemzetközi hálózat (European Collaboration of the National Food Technology Platforms) tagjaként, az Élelmiszer-feldolgozók Országos Szövetségének (ÉFOSZ) támogatásával.
Az egyetemi főiskolai hallgatók versenyének 2018. évi nemzeti fordulóját ismét az Agrármarketing Centrum szervezi meg az ÉFOSZ-szal és a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft.-vel együttműködve, 2018 június elején, Budapesten.
Az egyetemi, főiskolai csapatok 2018 április 30-ig tudják elküldeni jelentkezési szándékukat!