Idén 34. alkalommal rendezték az Országos Tudományos Diákköri Konferenciát. A rendezvény sorozat keretében az Élelmiszertudományi Kar hallgatói két szekcióban, az Agrártudományi és a Biológia szekcióban mutatták be sikeresen kutatási eredményeiket.
2019. április 15. és 17. között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara adott otthont a Biológiai Szekciónak. Karunkról két pályamunka nevezett be és egyiket 1 második helyezésben részesítették (50 %).
2019. április 16. és 18. között került megrendezésre az Országos Tudományos Diákköri Konferencia Agrártudományi Szekciója a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Karán.
Karunk hallgatói az agrárgazdaságtani- és marketing, az élelmiszerbiztonság, az élelmiszertechnológia, az élelmiszertudományi és a környezettechnológiai tagozatok ülésein összesen 21 pályamunkát mutattak be a szakmai zsűri bizottságok előtt.
A tudományos munkák és előadások szakmai elismerésben részesültek. A záró ünnepségen hallgatóink 9 helyezést, ebből 3 első, 3 második és 3 harmadik helyezést (43 %), valamint 4 különdíjat értek el (62%). Továbbá a Karunk hallgatója Gál János a TDK dolgozat témája és benne foglaltak, valamint a Szakmai Bizottság döntése alapján meghívást kapott a Prezentációs Díj bemutatására, amely májusban kerül sor a Magyar Tudományos Akadémián.
Az Országos Tudományos Diákköri Tanács szabályzata szerint a bemutatott TDK dolgozatok maximum 1/3-a részesülhet a helyezésekben, és maximum 50%-a a díjakban (különbdíjjal kiegészülve). Összeségében a Karunk TDK hallgatói 45 %-a helyezéseket és majdnem 64 %-a díjakat ért el. Ez fantasztikus eredmény!
Szívből gratulálunk a TDK hallgatóinknak és a témavezetőiknek az elért kiváló eredményekhez, valamint köszönjük szépen a munkákat.
A díjazott pályamunkák a kari TDK honlapon (http://www.tdk.etk.szie.hu) elérhetőek.
Dr. Nguyen Duc Quang
kari TDT elnöke
Farkas Csilla
kari TDT titkára