OTDK eredmények

A XXXV. OTDK március 29-30-31- én megrendezett Agrártudományi Szekciójában 21 dolgozattal az alábbi eredményeket érték el Intézetünk indulói:

I. helyezett:

·         Bilkei Fanni Kíra [tagozat: Élelmiszertudomány „A”] Tejfölök és tejfölimitátumok fogyasztói megítélése és biológiailag hozzáférhető zsírtartalma
Témavezetői: Dr. Abrankó László és Tormási Judit

·         Majercsik Nándor [tagozat: Élelmiszerbiztonság] Multikomponens módszerfejlesztés 250 peszticid hatóanyagvizsgálatára növényi mintákban
Témavezetői: Marczika Andrásné dr. Sörös Csilla

·         Vitális Flóra  [tagozat: Élelmiszertechnológia „A”] Paradicsomsűrítmények hamisításának kimutatása közeli infravörös spektroszkópiával és elektronikus nyelvvel
Témavezetői: Dr. Gillay Zoltán és Dr. Kovács Zoltán

II. helyezett:

·         Erdélyi Adrienn Bettina [tagozat: Környezetbiotechnológia] Élesztő törzsek alkalmazhatóságának vizsgálata papír-alapú szubsztrátumok biotisztításához
Témavezetője: Dr. Farkas Csilla

·         Lei Csongor Mátyás  [tagozat: Élelmiszertechnológia „A”] Brettanomyces élesztők mono- és kevert kultúrás erjesztésének vizsgálata
Témavezetője: Dr. Kun-Farkas Gabriella

·         Szücs Fanni [tagozat: Élelmiszertechológia „B”] Tojás és tej allergének kiváltása vérplazma felhasznlásával édesipari termékekben, avagy "mindenmentes" piskóta termékfejlesztése
Témavezetői: Dr. Csehi Barbara és Csurka Tamás

·         Uzonyi Marianna [tagozat: Élelmiszerbiztonság] A szelénnel és cinkkel történő dúsítás hatása mungóbabcsírák minőségére
Témavezetői: Mohácsiné Dr. Farkas Csilla és Jókainé Dr. Szatura Zsuzsanna

Különdíjban részesült:

·         Mihály Klaudia [tagozat: Élelmiszertechnológia „B”] Mikrobuborékoltatással intenzifikált ultrahangos pácolás hatása bőrös karaj minőségi jellemzőire
Témavezetője: Visy Anna

·         Molnár Evelin [tagozat: Élelmiszertechnológia „B”] Kitinporral és magas fehérje tartalmú rovarpéppel dúsított virsli termékfejlesztése
Témavezetője: Pintér Richárd

·         Nyerges Barbara [tagozat: Élelmiszertudomány „A”] Probiotikus baktériumok mucin hasznosításának tanulmányozása
Témavezetői: Rezessyné Dr. Szabó Judit és Szécsi Anett

·         Urbán Imola [tagozat: Élelmiszertudomány „B”] Probiotikus Lactobacillus törzsek hidrogén-peroxid szintézisének tanulmányozása
Témavezetői: Rezessyné Dr. Szabó Judit és Kilin Ákos

Pro Scientia Aranyérmesek Társaságának különdíja:

Vitális Flóra I. éves PhD-hallgatónk nyerte el ezt a kitüntető címet.

Hallgatóink kiváló eredményeihez sok szeretettel gratulálunk,

felkészítő tanáraik munkáját nagyon köszönjük,

ahogy a zsürik munkájában aktívan közreműködő munkatársainkét is.

 

Intézetünk hallgatóinak OTDK-n való részvételét az EFOP-3.6.3-VEKOP-16-2017-00005 számú, Tudományos utánpótlás erősítése a hallgatók tudományos műhelyeinek és programjainak támogatásával, a mentorálás folyamatának kidolgozásával című projekt támogatja.

További sikeres tudományos kutatómunkát kíván:

a MATE ÉTTI vezetősége és Tudományos Diákköri Tanácsa